Δραματική η αλλαγή στο κλίμα τους τελευταίους μήνες – Κατά 1,06 Κελσίου πάνω από το μέσο όρο των προηγούμενων ετών το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου.

Δραματική διάσταση για τον πλανήτη, που έχει ήδη άμεσες επιπτώσεις στην ανθρωπότητα, έχει λάβει η κλιματική αλλαγή, καθώς, όπως ανακοίνωσε η NASA, ο φετινός Μάιος ήταν ο πιο ζεστός όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η μετεωρολογική υπηρεσία της NASA, η μέση θερμοκρασία κατά τον περασμένο μήνα, ήταν σχεδόν έναν βαθμό (0,87) πάνω από τα συνήθη μεγέθη των προηγούμενων ετών, τουλάχιστον από το 1880, οπότε ξεκίνησαν οι καταγραφές των θερμοκρασιών.

Είναι ο 13ος μήνας στη σειρά, που καταγράφεται ρεκόρ θερμοκρασιών, γεγονός που είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικό, όπως δηλώνουν απερίφραστα και οι επιστήμονες. Με τον συγκεκριμένο ρυθμό, το 2016 θα γίνει το πιο «καυτό» έτος όλων των εποχών.

Επίσης, πρόκειται για το πιο θερμό τρίμηνο μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου στην ιστορία, με τη θερμοκρασία να είναι 1,06 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο των προηγούμενων ετών. «Η ανωμαλία είναι η καινούρια κανονικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Κάρλσον, του Διεθνούς Κλιματικού Ερευνητικού Προγράμματος.