Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα ανοίξει τον Ιούνιο για πρώτη φορά στο κοινό όλο το σύνολο των εγκαταστάσεων του. Με ένα τετραήμερο πρόγραμμα 24ωρων εκδηλώσεων, που θα συντελεστούν σε όλους τους χώρους του Πάρκου και σε επιλεγμένα σημεία στα κτίρια της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Η Λόρι Άντερσον, η πρωτοποριακή Νεοϋορκέζα καλλιτέχνης σύντομα θα είναι εδώ. Για να ανοίξει το φετινό τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Η Λόρι Άντερσον αναλαμβάνει τον ρόλο της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ειδικού αυτού προγράμματος «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο». Και θα παρουσιάσει μία βιωματική περφόρμανς στους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είναι της Λίμορ Τόερ , γενικής διευθύντριας συναυλιών και διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Ενώ ο Ρόμπερτ Στορ, πρύτανης της σχολής καλών τεχνών του Γιέηλ θα είναι και φέτος ο επιμελητής των προβολών βίντεο-αρτ.

Οι εκδηλώσεις του «Metamorphosis» θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 23-26 Ιουνίου, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται ο ανατρεπτικός Σύρος μουσικός, Ομάρ Σουλεϊμάν για μια συναυλία με ήχους συριακής folk μουσικής, εμπλουτισμένης με στοιχεία ποπ και πανκ.

Ο Αμερικανο-Ιρακινός μουσικός Αμιρ Ελ Σαφφάρ , μαζί με το συγκρότημα Two Rivers Ensemble, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό «ιδίωμα» της τζαζ, φιλτραρισμένο μέσα από τις μελωδίες της παραδοσιακής μουσικής του Ιράκ.