Επιστροφή στις ρίζες του για το Κίνημα Αλλαγής, με τη λέξη «ΠΑΣΟΚ» να αποτελεί ξανά –και επισήμως– μέρος της ονομασίας του κόμματος. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η πλειοψηφία των μελών του κόμματος επέλεξε την ονομασία «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» (με τα αντίστοιχα σύμβολα: το τριαντάφυλλο και τον πράσινο ήλιο) έναντι αυτής που ίσχυε μέχρι σήμερα (δηλαδή: «Κίνημα Αλλαγής»). Μάλιστα εκτιμάται ότι η τελική διαφορά –υπέρ της πρώτης ονομασίας– θα είναι πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από την καταμέτρηση, άνω του 90% είναι το ποσοστό υπέρ της ονομασίας «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

«Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι στα περίπου 600 εκλογικά κέντρα του κόμματος σ΄ όλη τη χώρα, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. κλήθηκαν επίσης να εκλέξουν τους 4.600 αντιπροσώπους για το 3ο συνέδριο στις 20-22 Μαΐου και τις δημοτικές- νομαρχιακές επιτροπές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για περισσότερους από 170.000 συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία. Τη Δευτέρα θα υπάρχει μια πλήρης εικόνα της ψηφοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι βασική επιδίωξη ήταν να προσέλθουν μαζικά τα μέλη του κόμματος, γεγονός που θα επιβεβαίωνε πως η δυναμική που καταγράφει τον τελευταίο καιρό, είναι σταθερή και έντονη, ώστε στις κάλπες των εθνικών εκλογών να καταστεί ισχυρός παράγοντας των μετεκλογικών πολιτικών συσχετισμών.

efsyn.gr