Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσαν κατά τις κοινές τους δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις λακωνικές και χωρίς ερωτήσεις ή debate δηλώσεις, ο Νίκος Δένδιας επαναβεβαίωσε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και σε αρκετά ιδιαίτερα σοβαρά θέματα των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε, εμείς και η Τουρκία».

Όπως εξήγησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας αλλά και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. 

Ο κ. Δένδιας είπε ότι συμφωνήθηκε ένας περιορισμένος κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, καθώς και η αμοιβαία αναγνώριση εμβολίων και πιστοποιητικών Covid-19, για τις ανάγκες της τόνωσης του τουρισμού στις δύο χώρες.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ολιγόωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και «διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας».

Efsyn.gr