Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι χωρίς προβλήματα. 

Μόνο προς το τέλος αστυνομικοί έκαναν κάποιες συστάσεις στους διαδηλωτές.

Η πορεία ήταν ειρηνική σε όλη τη διάρκειά της. Ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε στη Βουλή. Αν και ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας και δυνάμεων των ΜΑΤ, απλώς παρακολουθούσαν την πορεία.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων. Επίσης θέλουν να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια με μέτρα και ασφάλεια και να ξαναγίνουν διά ζώσης μαθήματα, καθώς οι σχολές πλέον συμπληρώνουν ένα χρόνο κλειστές.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν «Δώστε 30 εκατομμύρια στους φοιτητές και όχι στην αστυνομία».

Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

Ακόμη, έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα παρέμειναν για αρκετές ώρες κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων. Πρόκειται για τις οδούς Βασ. Αμαλίας-Πανεπιστημίου-Σταδίου και Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη και εκτροπή στην οδό Ακαδημίας στο ύψος της οδού Κανάρη.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και κάνοντας πορεία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Efsyn.gr