Παρά τη γενική κατακραυγή και τις καταγγελίες ότι στο νοσοκομείο-ναυαρχίδα στη μάχη κατά του κοροναϊού ακυρώθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών για να… προηγηθούν στελέχη της κυβέρνησης, ο Στέλιος Πέτσας επέμεινε στο αφήγημα τις «αστοχίας προγραμματισμού» κουνώντας και το δάχτυλο προς την αντιπολίτευση.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο σκοπός του εμβολιασμού κυβερνητικών στελεχών είναι διπλός και σχετίζεται τόσο με τη συμβολικότητα της κίνησης όσο και με τη… συνέχεια του κράτους σε τομείς της κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε ότι υπάρχει λίστα με 126 στελέχη που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στο παρελθόν είχε ανακοινωθεί ότι η λίστα αυτή περιλαμβάνει μόλις 46 άτομα.

Κληθείς, ακόμη, να σχολιάσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο «Σωτηρία» μίλησε πάλι για «αστοχία προγραμματισμού» και ξεπέρασε πολύ… άμεσα την κριτική αναφέροντας ότι «αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να ρολάρει το σύστημα».

Το μεσημέρι της Τρίτης ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Π. Παπανικολάου, προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και τεράστια αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλε την αναβολή του προγραμματισμένου εμβολιασμού των υγειονομικών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

“ΣΩΤΗΡΙΑ”: Ηθικό και πολιτικό θέμα με το “προνόμιο” εμβολιασμού σε κυβερνητικά στελέχη έναντι υγειονομικών

Όπως έγραψε, «αντί να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου τελικά δεκάδες εργαζόμενοι δεν έκαναν το εμβόλιο για να μπορέσουν να εμβολιαστούν υπουργοί της κυβέρνησης και ”παρατρεχάμενοι”».

Όπως αναμενόταν οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές.

«Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους “άριστους”» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τις «ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού».

Την ίδια ώρα, ανευθυνότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Το ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση γιατί «άφησε χωρίς εμβόλια τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα, μιας και οι 45 αξιωματούχοι που θα εμβολιάζονταν έγιναν 126».

Το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις με την κυβέρνηση να αποφεύγει να πάρει θέση επί της ουσίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και να λέει πως οι καταγγελίες «εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την ίδια την αλήθεια».

Διαφορετική στάση τήρησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, που παραδέχθηκε πως «η καθυστέρηση που σημειώθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά» έσπευσε ωστόσο νατονίσει πως «το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου» και πως «ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Ουσιαστικότερη υπήρξε η παρέμβαση του διοικητή του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» Σωκράτη Μητσιάδη που παραδέχθηκε «αστοχία στον προγραμματισμό»

Libre.gr