Οι Ανεξάρτητοι Επαγγελματίες στον χώρο του Θεάματος ζητούν: δικαίωμα στην ασφάλεια, την υγεία, την συνταξιοδότηση, ακόμα και στα επιδόματα εκτάκτου ανάγκης όταν αυτό επιβάλουν οι καταστάσεις. Αυτά δηλαδή που πρέπει να δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι σε οποιοδήποτε χώρο”

Ένα βίντεο διαμαρτυρίας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κυβέρνηση αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να δούνε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις ώστε να τεθεί ένα πλαίσιο που θα συμπεριλαμβάνει τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος και θα επιτρέψει στους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο του θεάματος, να έχουν τα αυτονόητα, έφτιαξαν οι Ανεξάρτητοι Επαγγελματίες στον χώρο του Θεάματος.

Το βίντεο έχει τίτλο “εμείς και χιλιάδες ακόμα” και αφορά στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους στους τομείς του πολιτισμού και της τέχνης που έμειναν απροστάτετοι στην καραντίνα.

“Αυτοί οι άνθρωποι είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον χώρο του θεάματος που δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης λόγω του κορονοϊού.

Ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την άρση των μέτρων, όπου δεν προβλέπεται η πραγματοποίηση καμίας πολιτιστικής εκδήλωσης επ’ αόριστον, οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται σε αδιέξοδο και απειλούνται με αφανισμό.

Αυτό είναι ένα βίντεο διαμαρτυρίας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κυβέρνηση αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να δούνε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις ώστε να τεθεί ένα πλαίσιο που θα συμπεριλαμβάνει τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος και θα επιτρέψει στους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο του θεάματος, να έχουν τα αυτονόητα.

Δικαίωμα στην ασφάλεια, την υγεία, την συνταξιοδότηση, ακόμα και στα επιδόματα εκτάκτου ανάγκης όταν αυτό επιβάλουν οι καταστάσεις. Αυτά δηλαδή που πρέπει να δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι σε οποιοδήποτε χώρο”.