Ξεχάστε την αύξηση του κατώτατου μισθού που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τότε που θα έπρεπε να αυξάνεται στο διπλάσιο της ανάπτυξης του ΑΕΠ! Ξεχάστε τις, όπως ξεχάσατε και τις κραυγές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τόσα άλλα… Εξάλλου με κάτι παραπάνω από 500 ευρώ το μήνα ο κ. Σταϊκούρας μας θεωρεί «μεσαία τάξη»!

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας 23/12/19 στην ΕΡΤ, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ «ξαφνικά» αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% τον Φεβρουάριο του 2019, ενσωμάτωσε «την αύξηση μισθού που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, με βάση τους ρυθμούς μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας».
«Είπαμε ότι θα αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κάθε χρόνο με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το Φεβρουάριο αύξησε ήδη τον κατώτατο μισθό κατά 11%, δηλαδή για τα επόμενα 3 χρόνια», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παραπέμποντας τη σχετική συζήτηση στον Μάιο του 2020 και ακυρώνοντας την προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.