Καθοριστικό αναμένεται να είναι το πρώτο εξάμηνο του 2018 για το «Σκοπιανό» με τη διαδικασία να προκαλεί τριβές στη συγκυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει σηκώσει τους τόνους το τελευταίο διάστημα, εκμεταλλευόμενο τη διφωνία που υπάρχει, αυτή τη στιγμή, στην κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα.

Με την επίσημη θέση της Ελλάδας είναι διακηρυγμένη εδώ και καιρό. Άλλωστε, αυτή είναι και αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή, ο  υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος επανέλαβε τη θέση ότι δεν θα ψηφίσει τη χρήση του όρου «Μακεδονία», τονίζοντας ότι για να ανατραπεί η εν ενεργεία απόφαση περί μη χρήσης, θα πρέπει να υπάρξει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο κ. Καμμένος, επιχειρώντας να απορρίψει τα περί διχογνωμίας εντός της κυβέρνησης για το ζήτημα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση είναι μία και ενιαία», ενώ εξαπέλυσε βέλη κατά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Από την πλευρά της, πάντως, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, έκανε λόγο, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, για «μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση για ένα εθνικό θέμα με δύο διαφορετικές θέσεις. Με ποια θέση διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση; Να βγει να την πει σήμερα στον ελληνικό λαό ο κ. Δ. Τζανακόπουλος» είπε η κ. Μπακογιάννη, καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσω Twitter να απαντήσει.,

«Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και καταλήγει: «Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».

Επί της ουσίας μπορείτε να απαντήσετε ποιά είναι η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, διερωτάται η Ντόρα Μπαγκογιάννη απαντώντας, μέσω twitter, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Η σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων αποτελεί θέση αρχής για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

πηγή: Αθήνα 9.84