Επεκτείνονται οι δασικοί χάρτες μέσα στο 2018 όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος.

Τέλος στις αμφισβητήσεις με τις επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων. Τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες για την έκδοση ακόμα και μιας απλής οικοδομικής άδειας. Σήμερα κυρώθηκε το 30% της χώραςΟι τοπογράφοι θα μπορούν μέσα από μια ειδική εφαρμογή του Κτηματολογίου να εκδίδουν αμέσως μια βεβαίωση για το αν είναι ή όχι δασική οποιαδήποτε έκταση στις εκτός σχεδίου περιοχές της χώρας.

Οι αντιρρήσεις στις περιοχές που αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες έφτασαν τις 134.000Θα εξεταστούν μία προς μία. Χιλιάδες αγρότες προχώρησαν σε εξαγορά εκτάσεων που είχαν αλλάξει χαρακτήρα. Εκτοντάδες πολίτες επαψαν να ζούν με την αγωνία για το αν και πως μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια οι δασικοί χάρτες θα επεκταθούν σε όλη τη χώραΕκτιμάται οτι πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες θα υποβάλουν ενστάσεις και αντιρρήσεις. Δύσκολες περιοχές η Ανατολική και Δυτική Αττική όπου οι δασικοί χάρτες θα αρχίσουν σταδιακά να αναρτώνται από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Δεκάδες οι οικισμοί αυθαιρέτων .Πολλοί αναμένεται να βρεθούν μεσα σε δασικές εκτάσεις.

Οι οικιστικές πυκνώσεις, δηλαδή οι οικισμοί αυθαιρέτων εξαιρούνται προσωρινά από την κύρωση των δασικών χαρτών. Ομως για το ποιοί και πως θα διασωθούν είναι από τα μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Πηγή: ΕΡΤ1