Αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός σε αντίποινα για την εκτόξευση δυο ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, που αναχαίτισε το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «πλήττουν τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι ίδιες. Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της παλαιστινιακής πλευράς δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δέχτηκαν 15 πλήγματα, χωρίς να αναφερθούν θύματα, προς το παρόν.  

Οι νέοι βομβαρδισμοί έρχονται μετά τη χθεσινή επίσης ισραηλινή επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι.

Πρόκειται για μια από τις πιο πολύνεκρες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή εδώ και χρόνια. Ο απολογισμός των θυμάτων των ισραηλινών επιχειρήσεων στις τάξεις των Παλαιστινίων, μελών ένοπλων οργανώσεων και αμάχων, έχει φτάσει επισήμως τους 29 νεκρούς μόλις από την αρχή του έτους.

Για το μεσανατολικό τοποθετήθηκε χθες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καλώντας σε αποκλιμάκωση μετά την «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση των ένοπλων δυνάμεων στην Τζενίν. «Υπογραμμίζουμε την επείγουσα ανάγκη όλα τα μέρη να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση, να αποτρέψουν τις περαιτέρω απώλειες της ζωής αμάχων και να συνεργαστούν για να βελτιωθεί η κατάσταση ως προς την ασφάλεια στη Δυτική Όχθη» ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

efsyn.gr