Καταθέτει δεύτερη συλλογική αγωγή τη Δευτέρα – Τα μέτρα έχουν χαρακτήρα προσωρινής ανακούφισης, τονίζει η οργάνωση των καταναλωτών

«Ησυλλογική αγωγή για την κατάργηση της αθέμιτης και καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το μόνο μέσο άμυνας των καταναλωτών απέναντι στις παράνομες χρεώσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας».

Αυτό υπογραμμίζει το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και ανακοινώνει ότι καταθέτει την δεύτερη συλλογική αγωγή για την κατάργηση της ρήτρας και την επιστροφή όλων των ποσών που καταβλήθηκαν, την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

«Η εξαγγελία για το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης έχει χαρακτήρα προσωρινής ανακούφισης των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και ως τέτοια, είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, το όριο των 600 ευρώ στην ενίσχυση και η προβλεπόμενη αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής μόνο για τους θερινούς μήνες δεν αίρουν το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία» σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών.

«Η ουσία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος είναι πως η ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν είναι μόνο ολέθρια για τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας, αλλά ότι είναι παράνομη. Ως εκ τούτου, η μόνη λύση είναι η κατάργησή της μέσα από τη Δικαιοσύνη» υπογραμμίζει.

«Ύστερα και από την επίσημη αναγνώριση της συσσώρευσης υπερκερδών από τους παρόχους, με το μηχανισμό της ρήτρας όπως τον συνέλαβαν και τον επέβαλαν, και την εξαγγελία για την φορολόγησή τους στο μέλλον, οι καταναλωτές πλέον γνωρίζουν ότι ο δικαστικός έλεγχος της ρήτρας είναι ο μόνος δρόμος που τους απομένει και ότι ο αγώνας για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι στα χέρια τους, μέσα από τις συλλογικές αγωγές» αναφέρει ακόμη το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και καλεί όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στις συλλογικές αγωγές.

avgi.gr