Την ψυχραιμία του έχασε για άλλη μια φορά στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ακρίβεια. 

Στριμωγμένος από τα πυρά της αντιπολίτευσης και μη μπορώντας να αποκρούσει τα επιχειρήματα τού Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός κατέφυγε ξανά σε υψηλούς τόνους και σε αστήριχτες κατηγορίες κατά τού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει στον Αλ. Τσίπρα πως «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια», προκαλώντας όχι μόνο έκρηξη από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά και θυμηδία.

«Όταν μιλάτε για τα μνημόνια τα οποία αντιπαλεύατε μου θυμίζετε τη γνωστή ιστορία με τον πυρομανή ο οποίος φωνάζει την πυροσβεστική. Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας τέσσερα χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα αυτά τα οποία κάνατε το πρώτο 6μηνο του 2015, με την υπερήφανη διαπραγμάτευση που τόσο καλά θυμόμαστε…», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. 

Το «παραλήρημα» του πρωθυπουργού δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο, αλλά προχώρησε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του κ. Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «ψεύτη» και «τέως αποτυχημένο πρωθυπουργό», ενώ δεν δίστασε να ειρωνευτεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις… ήττες που υπέστη στις τελευταίες εκλογές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το ζήτημα της γονικής παροχής είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν έρχεστε εδώ και αμφισβητείτε μια επιλογή την οποία αναγνωρίζει η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης ως ανακουφιστική επιλογή, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα του εκπροσώπου σας, ότι δήθεν αφορά μόνο τις γονικές παροχές 800.000 ευρώ, είστε απλά ψεύτης, ψεύτης. Και ψεύτης θα παραμείνετε, όταν διαστρεβλώνετε κατά τέτοιο τρόπο μια επιλογή της κυβέρνησης».

Και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Αλλά βλέπετε τα παλιά χούγια δεν ξεχνιούνται και φοβάμαι ότι η αντιπολίτευση δυστυχώς δεν σας ωρίμασε πολιτικά. Και μπορεί το 2014 να είχατε τον ενθουσιασμό τού καινούργιου που έκρυβε ενδεχομένως τις όποιες αδυναμίες σας, τώρα είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός, καταγεγραμμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένας άνθρωπος που κυβέρνησε 4 χρόνια και έχασε τρεις εκλογές με 9 και 10 μονάδες διαφορά. Επομένως λίγο παραπάνω σεβασμό όταν μιλάμε και κάνουμε τέτοιες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αν ξανακερδίσετε εκλογές θα νομιμοποιήστε να λέτε ότι δικαιωθήκατε. Προς το παρόν δεν δικαιωθήκατε, τρεις φορές στη σειρά χάσατε».

efsyn.gr