Αποσπάσματα από τη συνέντευξη :

«Οι κ. Θεοδωρικάκος και Γεωργιάδης προσέβαλλαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και ανέδειξαν τον αυταρχισμό και την απαράδεκτη ενέργεια της ομάδας Δίας».

«Η περίπτωση στο Πέραμα είναι κατεξοχήν δηλωτική του αυταρχισμού που αναπτύσσεται με τις κυβερνητικές ευλογίες και παροτρύνσεις στους κόλπους της Ελληνικής αστυνομίας».

“Στην υπόθεση του Περάματος υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα. Γιατί για παράδειγμα αγνόησαν οι αστυνομικοί την εντολή του Κέντρου Διαχείρισης της Ελληνικής Αστυνομίας; Γιατί έριξαν 38 σφαίρες εναντίον συμπολιτών μας; Γιατί αγνοείται ότι ο συγκεκριμένος 18χρονος δεν ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, αλλά ήταν αυτός που εμφανίστηκε και θα επιβεβαιθεί όταν θα έχουμε τα αποτυπώματα αλλά ακόμα και το DNA; Από ποια όπλα εκτοξεύτηκαν οι σφαίρες και που είναι ο οδηγός του λεωφορείου;

Όλα αυτά δείχνουν ότι πρόκειται για ενορχηστρωμένη ενοχή και ευλογία ταυτόχρονα του απαράδεκτου τρόπου με τον οποίο ενήργησαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. Δεν είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα, αλλά μία γενικότερη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να ενεργεί με κανόνες και βάσει συγκεκριμένων οδηγιών και στοιχείων που προσδιορίζουν την ένταση κάθε φορά της δικής της παρέμβασης. Αυτά δεν υπάρχουν όχι ως παραλείψεις αλλά ως παραδοχή ότι δεν χρειάζονται να αξιολογούνται τέτοια στοιχεία όταν δρα η Ελληνική Αστυνομία.”

Σχετικά με την απόφαση του Εισαγγελέα και την σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή να αφεθούν ελεύθεροι οι αστυνομικοί, ο κ Κουβέλης υπογράμμισε: «Η τακτική ανάκριση οφείλει να διερευνήσει όλα αυτά τα στοιχεία που τίθενται όπως, γιατί η ανακοίνωση της αστυνομίας μιλούσε για τραυματίες αστυνομικούς ενώ δεν υπήρξαν, όπως και γιατί είναι γεμάτη αίματα η θέση του συνοδηγού και όχι του οδηγού; Με ποια “λογική” οι αστυνομικοί ρίχνουν 38 σφαίρες σε μία κατοικημένη περιοχή; Ποια στοιχεία οδηγούν κάποιους αστυνομικούς να αρνούνται τις εντολές του υπευθύνου από το Κέντρο Επιχειρήσεων; Μήπως έχουμε την ύπαρξη αυτονομημένων θυλάκων; Αυτά είναι κρίσιμα στοιχεία που πρέπει να αξιολογηθούν, να διερευνηθούν και αυτή η διερεύνηση πρέπει να γίνει μακριά από κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη σε ηχητικό: