Ο Ελβετός σκηνοθέτης Λικ Μποντί, διευθυντής του θεάτρου Οντεόν του Παρισιού, πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Ο Μποντί, που ήταν άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, είχε αναγκαστεί πρόσφατα να αναβάλει την παρουσίαση του «Οθέλλου», που επρόκειτο να ανέβει στη σκηνή τον Ιανουάριο, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Με μήνυμά της στο Twitter, η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φλερ Πελερίν, δήλωσε «συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου του Λικ Μποντί», τον οποίο χαρακτήρισε «έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες».

Γεννημένος στη Ζυρίχη το 1948, ο Μποντί πέρασε ένα μέρος της σταδιοδρομίας του στη Γερμανία, ενώ εργάστηκε και στην Αυστρία. Είχε αντικαταστήσει τον Ολιβιέ Πι στην ηγεσία του θεάτρου Οντεόν το 2012, με την επιθυμία να παρουσιάσει εκεί ένα ευρωπαϊκό θέατρο, «στραμμένο στο μέλλον». Ο διορισμός του είχε προκαλέσει εκείνη την εποχή σφοδρή αντιπαράθεση λόγω της μη ανανέωσης του συμβολαίου του προκατόχου του.
Ο Λικ Μποντί είχε ανεβάσει τις τελευταίες θεατρικές περιόδους πολλά έργα που έγιναν επιτυχίες, όπως οι «Ψευδοεξομολογήσεις» του Μαριβό με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο «Ιβάνοφ» του Άντον Τσέχοφ  και  «Ταρτούφος» του Μολιέρου.