Σε ηλικία 95 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα το πρωί, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Κώστας Νίτσος.

Γεννήθηκε το 1920 στην Άρτα και σπούδασε Νομικά. Η εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα το 1941 τον βρήκε να εργάζεται στην εφημερίδα «Εμπρός» και αμέσως ανέλαβε αντιστασιακή δράση. Αποτέλεσε  ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος: «Μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα και την επόμενη μέρα έγινα αντάρτης πόλεων».

Εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες και διετέλεσε επί πολλά χρόνια αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» όπου παρέμεινε έως το 1975. Στα χρόνια της χούντας και της λογοκρισίας ο Νίτσος δεν δίσταζε να καυτηριάζει τους συνταγματάρχες και τους λογοκριτές. Εν συνεχεία διετέλεσε διευθυντής στην κυριακάτικη και την πρωινή «Ελευθεροτυπία». Επίσης επί μία εικοσαετία συνδέθηκε με το περιοδικό «Το Θέατρο», από τα πιο προοδευτικά και έγκυρα πολιτιστικά περιοδικά, διετέλεσε διευθυντής του ιστορικού απεργιακού φύλου της της ΕΣΗΕΑ «Αδέσμευτη Γνώμη» που κυκλοφόρησε το 1975 στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975, ενώ το 1981 ανέλαβε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Η ΕΣΗΕΑ και το Μορφωτικό της Ιδρυμα σε ειδική τιμητική εκδήλωση στις 30 Μαρτίου 2015 του απένειμε για την προσφορά του στον Τύπο τη μεγαλύτερη τιμητική της διάκριση, το μετάλλιο «Ξενοφών».

Έχει δημοσιεύσει αναρίθμητες μελέτες και άρθρα για κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και κυρίως για πολιτιστικά θέματα. Έχει εκδώσει, με δικό του σχολιασμό, τα Θεατρικά Άπαντα του Γιάννη Ρίτσου, τα Άπαντα του Αιμίλιου Βεάκη καθώς και μία σειρά δικών του βιβλίων με τίτλο «Αστερίσκοι».