Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ολοκληρώνεται ακόμη ένα ντροπιαστικό φιάσκο για την κυβέρνηση, έπειτα από τις οργισμένες αντιδράσεις που σημειώθηκαν για τους εμβολιασμούς των «αρίστων» που πήραν τις θέσεις υγειονομικών στη σειρά εμβολιασμού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί και πως η διαδικασία αυτή σταματά άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για 45 αξιωματούχους που κρίνονται… απαραίτητοι για την κυβέρνηση και θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Στη συνέχεια μετά τις οργισμένες αντιδράσεις για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο ημέρες ο Στέλιος Πέτσας ανέβασε ξαφνικά αυτόν τον αριθμό σε 128.

Λίγες ώρες αργότερα σήμανε η άτακτη υποχώρηση με την Αριστοτελία Πελώνη να δηλώνει «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα» και να προσθέτει ότι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό. 

Έστειλε, μάλιστα, και μήνυμα προς στελέχη και αξιωματούχους για τις selfie με τα εμβόλια αναφέροντας ότι το Μαξίμου αποδοκιμάζει τέτοιες κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλαπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση

Τη στιγμή που το Μαξίμου και τα μέσα που στηρίζουν την κυβέρνηση επιχειρούν να  παρουσιάσουν το σημερινό φιάσκο ως μια ακόμη… εντολή Μητσοτάκη, ακόμη μια αποφασιστική κίνηση του πρωθυπουργού για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είναι εμφανές ότι ο ίδιος είναι εκτεθειμένος σφόδρα και μαζί του η πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας, λίγες μόλις ώρες πριν την «παρέμβαση Μητσοτάκη», διατυμπάνιζε πως η λίστα των 126 ατόμων σχετίζεται με τη συνέχεια του κράτους και πως είναι απαραίτητο αυτά τα στελέχη να εμβολιαστούν έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Χθες, μάλιστα, δεν είχε διστάσει να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό και διχαστικές λογικές.

Το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος χθες δήλωνε «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για «αστοχία», όμως χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις, ενώ το ίδιο σχολίασε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τέλος, δεν ήταν λίγα τα στελέχη και βουλευτές του κόμματος που πήραν σβάρνα τα μέσα ενημέρωσης και τα τηλεοπτικά παράθυρα προπαγανδίζοντας υπέρ του κατ΄εξαίρεση εμβολιασμού και τώρα καλούνται να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Efsyn.gr