ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ πολιτική εκδοχή του καπιταλισμού εμφανίζεται όλο και περισσότερο, γράφει σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο στους Financial Times ο Μάρτιν Βολφ. Είναι, σημειώνει, «ο δημαγωγικός αυταρχικός καπιταλισμός». Η εξουσία είναι προσωπική και βασίζεται στην αφοσίωση συκοφαντών και συνεργατών. Συχνά ο πυρήνας αποτελείται από μέλη της οικογένειας που θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα όλων. Καταφέρνουν να κερδίσουν στις εκλογές και τότε διαβρώνουν τα θεσμικά και πολιτικά οχυρώματα για να έχουν απεριόριστη προσωπική διακυβέρνηση».

ΥΠΟΘΕΤΩ πως ο αρθρογράφος δεν είχε υπόψη του την ελληνική περίπτωση, αλλά είναι σαν να αναφέρεται ειδικά σ’ αυτή! Η παραπλάνηση είναι η βάση της πολιτικής δράσης. Αφού αρέσει στον λαό, γιατί να του τη στερήσουμε, όπως έλεγε και ο Αδόλφος Χίτλερ, που απογείωσε την τέχνη της μαζικής προπαγάνδας.
ΔΕΙΤΕ, για παράδειγμα, πώς χειρίστηκαν την άφιξη των πρώτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, στρατός, drones, ελικόπτερα, ΕΚΑΜ, ρεπόρτερ που με κίνδυνο τη ζωή τους τράβαγαν πλάνα από όλη τη διαδρομή με το που πέρασε το βαν τα σύνορα. Σε όλο αυτό το σχέδιο έβγαλαν και όνομα, σχέδιο «Ιπποκράτης». Όλα αυτά για ένα βαν που από το Βέλγιο έφτασε μόνο του, χωρίς καμία συνοδεία!
ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ενημερώσει ότι η πρώτη δόση θα αφορά 700.000 εμβόλια. Μόνο που αυτή η ποσότητα έχει σπάσει σε πολλές δόσεις με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο και αφορά μόλις το ένα δέκατο του πληθυσμού. Όμως η προπαγάνδα χρειάζεται νίκες πριν καν αρχίσει ο αγώνας!
ΜΑΛΙΣΤΑ, για να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, συνάπτουν μυστικές συμφωνίες με ειδικές εταιρείες, όπως η αμερικανική Palantir, που συγκεντρώνει παράνομα δεδομένα από την επεξεργασία των οποίων η χειραγώγηση θα γίνει περισσότερο αποτελεσματική. Και λέμε παράνομα διότι αν όλα ήταν νόμιμα, δεν θα χρειαζόταν η συγκεκριμένη συμφωνία, αν και με δημόσια δαπάνη, να μείνει μυστική.
ΣΤΗ ΧΩΡΑ πλέον καταργούνται όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την τήρηση των νόμων και των κανόνων. Η αγελαία πλειοψηφία στη Βουλή υπακούει χωρίς αντιρρήσεις στις διαταγές του αρχηγού και προστατεύει την «κλεπτοκρατία». «Πρόκειται για διεφθαρμένη γκανγκστερική πολιτική» καταλήγει στο άρθρο του ο Βολφ.

Avgi.gr