Οι θρυλικοί γερόλυκοι της ροκ προειδοποίησαν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι, εάν συνεχίζει να χρησιμοποιεί τραγούδια τους στην προεκλογική του εκστρατεία, μπορεί να έχει περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δήλωση της νομικής ομάδας των Rolling Stones, αυτή συνεργάζεται με την BΜI, την οργάνωση διαχείρισης δικαιωμάτων, ώστε να σταματήσει η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της μουσικής τους.

Στην τελευταία συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα, ακούστηκε το «Yοu Can’t Always Get What You Want».  Το ίδιο κομμάτι είχε χρησιμοποιηθεί από το επιτελείο του Ρεπουμπλικανού και στην περιοδεία το 2016, προκαλώντας και τότε την αντίδραση του συγκροτήματος. «Οι Rolling Stones δεν υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ» είχαν δηλώσει τότε.

Στην χθεσινή ανακοίνωση οι εκπρόσωποί τους τονίζουν ότι πλέον κρίνεται αναγκαία η λήψη περαιτέρω μέτρων, αφού οι προηγούμενες ανακοινώσεις αγοήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BMI φέρεται να έχει ήδη προειδοποιήσει το επιτελείο του Τραμπ ότι πιθανή χρήση τραγουδιών των Stones θα επιφέρει νομικές συνέπειες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στις 21 Ιουνίου, και η οικογένεια του Tom Petty, που έφυγε από τη ζωή το 2017 σε ηλικία 66 ετών,  είχε προχωρήσει σε σχετική απαγόρευση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ώστε να πάψει να χρησιμοποιεί τραγούδια του Αμερικανού μουσικού.

«Ποτέ δεν θα ήθελε ένα τραγούδι του να χρησιμοποιηθεί σε συγκεντρώσεις μίσους», έγραψαν οι οικείοι του Petty στο Twitter. Όμως, και πάλι στη συγκέντρωση της Τάλσα το επιτελείο Τραμπ χρησιμοποίησε το «I Won’t Back Down» του Petty.