Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε σημερινή διαδήλωση στη Μόσχα τη στιγμή που το αντιπολιτευτικό κίνημα κατά του Πούτιν συνεχίζει να ισχυροποιείται.

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας απαιτώντας την απελευθέρωση των διαδηλωτών που είχαν φυλακιστεί, καθώς είχαν συλληφθεί σε παλαιότερες κινητοποιήσεις.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία φίμωσης των δημοσίων αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης και του προέδρου Πούτιν.

Οι συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του αποκλεισμού των υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τοπικές εκλογές, όμως οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας και εξαιρετικά αυστηρές ποινές για τους διαδηλωτές βρίσκουν σύμφωνους ολοένα και περισσότερους Μοσχοβίτες.

Σημειώνεται πως ορισμένοι από τους συλληφθέντες σε προηγούμενες διαδηλώσεις καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, μεγαλύτερες των τεσσάρων ετών, ενώ άλλοι διώκονται ποινικά για εγκλήματα όπως η άσκηση βίας κατά αστυνομικών.