Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης – παραλαβής ανάμεσα στον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη και στο νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα. Στην τελετή παρέστη και η νέα Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Ο απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης είπε τα εξής:

«Δεν σας κρύβω ότι με συγκίνηση αφήνω το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη θέση που επί έξι ολόκληρους μήνες υπηρέτησα, από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι κοινώνησα μαζί με όλους εσάς το υψηλό ήθος, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων σας. Στοιχεία που θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ενίσχυσαν και τη δική μου θέληση και ενδεχομένως και την αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων μου.

Σήμερα, ημέρα οδύνης βέβαια για την απώλεια του στρατιωτικού μας στελέχους, του ιπταμένου που χάσαμε χθες, του αείμνηστου Βασιλείου. Αλλά, συνδέοντας αυτό με το γεγονός  της αυταπάρνησης των Ενόπλων Δυνάμεων, αισθάνομαι υπερήφανος που υπηρέτησα έξι μήνες σε αυτό εδώ το Υπουργείο.

Δεν ήρθα στο Υπουργείο με καχυποψία. Ήρθα με ανοικτή την καρδιά και τη διάθεση, έχοντας τη βεβαιότητα ότι το έργο θα ήταν σημαντικό. Οφείλω να σας πω κύριε Υπουργέ ότι η συνεργασία ήταν εξαιρετικά τιμητική για το παραχθέν έργο στο διάστημα αυτό των έξι μηνών.

Αισθάνομαι την υποχρέωση, και είναι έκφραση από καρδιάς, να ευχαριστήσω τον κύριο Αποστολάκη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους άλλους Αρχηγούς, τον κύριο  Στεφανή, τον κύριο Χριστοδούλου, τον κύριο Τσούνη. Όλους εσάς τους επιτελείς, οι οποίοι πράγματι με εξαιρετική συνέπεια, όσο και ακρίβεια, στηρίξατε και προωθήσατε αυτό το έργο.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και την Ειδική Γραμματέα, την κυρία Παπαλεωνίδα, διότι στις Ένοπλες Δυνάμεις ανήκει και ένα μεγάλο μέρος πολιτικού προσωπικού, το οποίο κι αυτό εργάζεται συστηματικά, άοκνα, προκειμένου το αποτέλεσμα να προάγει αυτό που εξυπηρετεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, την άμυνα της χώρας, την αποτρεπτική δύναμη της, το καλό συνολικά αποτέλεσμα όχι μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά συνολικότερα για τον ελληνικό λαό.   
Πηγαίνω στα νέα καθήκοντά μου με τις καλύτερες εντυπώσεις και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κουβαλώ μαζί μου αυτή την εμπειρία κι αυτή την θητεία των έξι μηνών που είχα στο Υπουργείο.

Καλωσορίζω κι εγώ τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Παναγιώτη Ρήγα. Γνωριζόμαστε χρόνια ολόκληρα και συνδεόμαστε με φιλία βαθιά. Έχω τη βεβαιότητα αγαπητέ Πάνο ότι σε αυτό το Υπουργείο θα δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου με πάρα πολύ σημαντικούς και άξιους συνεργάτες.

Αγαπητή κυρία Υφυπουργέ, κυρία Κόλλια-Τσαρουχά, φίλη και συνάδελφός σε άλλους στίβους  χρόνια ολόκληρα, με αξιοσύνη υπηρέτησε και υπηρετεί την ιδιότητα του μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά συνολικότερα και της κυβέρνησης, είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα που θα προάγει η δική σας παρουσία θα είναι σημαντικό.

Με συγκίνηση λοιπόν σας αποχαιρετώ για τα νέα μου καθήκοντα και θέλω ειλικρινά να σας πω ότι σ΄ αυτό το Υπουργείο είδα καθαρούς ανθρώπους, δουλειά, αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Κι αυτό τιμά όχι μόνο εσάς, τιμά και εμένα ιδιαίτερα που είχα κύριε Υπουργέ τη δυνατότητα να συνεργαστώ με αυτούς τους εκλεκτούς ανθρώπους.

Σας ευχαριστώ και καλωσορίζω τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό και τη νέα Υφυπουργό».