Με ποσοστό 66,02% τα μέλη του SPD ενέκριναν την συμμετοχή του Κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ‘Αγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του SPD, το αποτέλεσμα θεωρείται έγκυρο και δεσμευτικό, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε το 20% του αριθμού των μελών.

«Για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αυτή δεν ήταν μια εύκολη ή βιαστική απόφαση. Τις τελευταίες εβδομάδες συζητήσαμε αναλυτικά και ανοιχτά για την ενδεχόμενη συμμετοχή μας στη νέα κυβέρνηση. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις, πολλές από αυτές έντονες. Χιλιάδες μέλη του SPD συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία. Νομίζω πως καταφέραμε να έρθουμε πιο κοντά, νομίζω πως όλοι μιλήσαμε ανοιχτά για το παρόν και το μελλον τους κόμματος μας» δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του SPD Όλαφ Σολτς.

Ευχαριστώ για την παθιασμένη αντιπαράθεση των τελευταίων εβδομάδων. Και τώρα, να κυβερνήσουμε με σύνεση και να ανανεώσουμε το SPD», έγραψε στο Twitter ο γενικός γραμματέας του κόμματος Λαρς Κλινγκμπάιλ, ενώ για «ενίσχυση του SPD μέσω της ψήφου των μελών του» έκανε λόγο ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τη Νεολαία του κόμματος και τον αρχηγό της, Κέβιν Κιούνερτ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες αναλαμβάνουν τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Οικογένειας.

πηγή: euronews