Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Η εφημερίδα, που στον πρωτοσέλισο τίτλο της χαρακτήριζε όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου «ανώμαλους» και μιλούσε για «Βουλή τραβεστί» έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».

Η εν λόγω εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους – ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ» και με υπότιτλο «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ “ΑΔΕΛΦΗ”».

Ήδη μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων υπέβαλε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης κατά κάθε υπεύθυνου, για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».

Αφορμή για την μήνυση του δικηγόρου, που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, είναι όσα αναγράφονται στην εφημερίδα, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την δήλωση μεταβολής φύλου. Στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα αναφέρει: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους» και υπότιτλους «Βουλή-Τραβεστί» και «Ξύλο στην κάθε “αδελφή”».

Ο μηνυτής υποστηρίζει μεταξύ άλλων, πως το επίμαχο πρωτοσέλιδο προτρέπει στην διάπραξη εγκλημάτων κατά ομοφυλοφίλων.

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών