Τουρκικό δικαστήριο στη Μούγλα της Τουρκίας, καταδίκασε σήμερα Τετάρτη, συνολικά 31 στρατιωτικούς σε ισόβια κάθειρξη – από τους 40 που δικάζονται- για την απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, μεταδίδει το Sputnik επικαλούμενο τουρκικά Μέσα.

Ο δικαστής ανέγνωσε τις ετυμηγορίες για την ενοχή των πρώτων κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, που βρέθηκε στο δικαστήριο και αναμένεται των υπολοίπων.

Η δίκη, η οποία άρχισε τον Φεβρουάριο, εντάσσεται στη σαρωτική καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σχετική υπόθεση που φθάνει στο στάδιο της ετυμηγορίας.

Η Μούγλα βρίσκεται κοντά στο πολυτελές θέρετρο όπου ο Τούρκος πρόεδρος και η οικογένειά του διέφυγαν από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο του τη νύκτα του πραξικοπήματος.

Σημειώνεται πως, η Τουρκία έχει φυλακίσει περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, κι έχει θέσει σε διαθεσιμότητα ή έχει απολύσει άλλους 150.000, μεταξύ αυτών στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δασκάλους και δημόσιους υπαλλήλους κατηγορώντας τους ότι έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και κυρίως με τον εξόριστο στις ΗΠΑ, ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίον θεωρούν και ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

πηγή: cnn.gr